TEVÉKENYSÉGEK

KAZÁNGYÁRTÁS
BBQ KEMENCÉK, SÜTŐK, SMOKEREK GYÁRTÁSA
LAKATOSIPARI MUNKÁK ÉS TERMÉKEK GYÁRTÁSA
HEGESZTÉS

 
 
 
PORFESTÉS

A porszórás, porfestés egy olyan típusú bevonat, amelyet szabadon folyó, száraz por formájában alkalmazunk. A hagyományos folyékony festék és a porbevonat között a fő különbség az, hogy a porbevonat nem igényel oldószert, hogy a kötőanyagot és a töltőanyagokat bevonatban tartsuk, majd hőkezeljük, hogy lehetővé tegye az áramlást és a “bőr” kialakulását. A por hőre lágyuló vagy hőre keményedő. Legtöbbször arra használják, hogy egy olyan kemény felületet hozzon létre, amely keményebb a hagyományos festékeknél. Porbevonatot leginkább fémek bevonására használjuk, ilyenek lehetnek a dobszerelvények, autóalkatrészek, kerékpáralkatrészek, háztartási készülékek stb. A legújabb technológiáknak köszönhetően más anyagokat is képesek lehetünk pórszórni, például a közepes sűrűségű rostlemezt is. A porfestés olyan eljárás, amely során a bevonatot úgy hozzuk létre, hogy szabadon folyó, száraz por formájában alkalmazzuk a festéket. A porbevonat a hagyományos festékkel szemben nem igényel kötőanyagokat, töltőanyagokat és oldószert. Bevonjuk a felületet, ezután hőkezeljük, a felület kialakításának lehetővé tétele érdekében. A por hőre lágyuló.

 
PLAZMAVÁGÁS

Plazmavágás

A plazmaív az elektróda és az alapanyag között létrejött villamos ív és egy szűk furaton nagysebességgel kiáramló gáz együttes hatására jön létre oly módon, hogy a gázáram a vele egytengelyű villamos ívet összehúzza. Az erősen koncentrált   13 000-15 000 °C plazmaív a fémet pontszerűen megolvasztja és a gázok kinetikus energiája a megolvasztott fémet a vágási résből eltávolítja. A szerkezeti acélok, a korrózióálló acélok, az öntöttvasak, a réz, az alumínium és ötvözetei. A plazmavágásához hagyományos és finomsugaras plazma választható. A plazmavágással 0,5 – 150 mm es anyagok vágására használható. A vágófejek különböző kialakításúak az egyszerűbb levegőhűtésűtől a bonyolult többgázas vízhűtéses változat megtalálható a széles kínálatba. A plazmavágás technológiája érzékeny az égő- és a munkadarab-távolság állandóságára, továbbá a vágandó anyag felületi minőségére. Igen szűk az a paraméter tartomány ahol jóminőségű vágás érhető el. A finomsugaras plazmák 230 A teljesítményig az 1. es vágási minőség a 0,5 – 30 mm tartományban érhető el. Ugyanez a minőség hagyományos plazmával 600 A teljesítményig, az 5 – 120 mm anyag vastagság tartományban érhető el. A plazmák jelenlegi vágási sebességei a 100 – 12000 mm/ perc tartományba esnek. A plazmával vágható furatméret 1,5 anyagvastagság vagy annál nagyobb átmérőjű fúratok esetén megfelelő minőségű. Az ennél kisebb átmérőjű furatok kivitelezése megfelelő minőségben nem garantált, bár egyes gyártók prospektusaiban már jelezték, hogy képesek az anyagvastagsággal egyező átmérőjű furatok jó minőségű vágására is.

A különböző anyagok plazmával történő vágáshoz többféle gáz, sűrített levegő, oxigén, nitrogén, nitrogén-hidrogén (F5), argon-hidrogén (H35), esetleg metán szükséges. Az alkalmazott gázok kiválasztása és a megfelelő paramétereinek beállításához jó szolgálatot nyújtanak az automata gázkonzolok amelyek lehetővé teszik, hogy a vezérlésen néhány gombnyomás segítségével gyorsan beállíthatók az alapanyaghoz, anyagvastagsághoz illetve vágópuskához megfelelő gázok és paramétereik.

 

ÉLHAJLÍTÁS

Az élhajlítás, lemezhajlítás az egyik legfontosabb lemez feldolgozási folyamat a modern formázási technológiában. Az élhajlítás a legmagasabb pontosságot igényli, egyrészről a szögtartomány másrészről pedig a méretek pontos tartását illetően. Az élhajlító teszi lehetővé az egyedi és sorozatgyártott lemeztermékek előállítását, kiváló minőségben és pontos határidő betartással. Ennek érdekében élhajlító gépünk a kornak 3000mm hossztartományban képesek a táblalemezek illetve lemezalkatrészek rajzdokumentáció alapján történő elvégzésére.